top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGreetje Van den Eede

Hoe zal de kwaliteit van mijn sperma zijn?

Het houdt heel wat mannen bezig. Naast de leefstijlaanpassingen die je in deze blog en nog veel uitgebreider in het boek kan lezen, is ook de manier waarop je je spermastaal produceert en aflevert uiterst belangrijk.

Goed sperma dat op een verkeerde manier is geproduceerd of vervoerd, kan een slecht analyse resultaat geven.

Het produceren van een spermastaal gebeurt best in een masturbatorium in het ziekenhuis, zodat de tijd tussen productie en afleveren korter is. Vermijd om jouw penis te wassen met zeep voorafgaand aan een spermastaalproductie (trouwens ook wanneer je ‘gewoon’ vrijt), omdat zeep spermacellen doodt. En er blijft al snel een restje zeep achter, wat niet met het blote oog te zien is. Spoel wel zéér goed met ruim water.

Een deel van je sperma 'morsen', kan de kwaliteitsbeoordeling van het staal wel degelijk beïnvloeden. In de eerste druppels van een zaadlozing zitten immers de meeste spermacellen. Zorg dus dat vooral ook de eerste druppels in het volledige staal zitten. Als dit niet is gelukt, meldt dan ook aan de laborant dat het staal ‘niet volledig’ is.214 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page