top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverGreetje Van den Eede

GSM uit de broekzak voor beter sperma!

Wat ben ik blij met deze nieuwe trend. Gedaan met de gsm in de broekzak! Voortaan geen excuses meer. Een heup- of schoudertasje (om je gsm bij je te dragen) vermijdt dat het sperma-DNA beschadigd raakt door de wifi en warmte van de gsm in de broekzak.


De rijping van het sperma in de teelballen duurt ongeveer 3 maanden en tijdens deze periode beïnvloedt de omgeving sterk de kwaliteit. Wanneer je NU je gsm verhuist naar een man's bag, zal de positieve impact hiervan op je sperma-DNA pas te zien zijn binnen drie maanden. Enkele andere leefstijlaanpassingen daarbij maken dat de totale kwaliteit van het sperma zal verbeteren. Lees meer in mijn boek ‘Vruchtbaarder dan je denkt’..

Sperma-DNA speelt een grotere rol in vruchtbaarheid dan de standaard parameters van de zaadkwaliteit die nu worden nagekeken (volume, aantal, concentratie, beweeglijkheid, vorm, pH). Een hoge DNA fragmentatie (beschadigd sperma) geeft een veel lagere kans op bevruchting, ook bij IVF. Lees meer hierover in een andere blog.71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page